De afnemende biodiversiteit door menselijk handelen is één van ’s werelds grootste bedreigingen. Voor Zeeland, waar natuur, voedselproductie en recreatie hand-in-hand samengaan en van economische waarde zijn, is dit een zeer belangrijk onderwerp. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan experimenten en demonstraties van natuur-inclusieve voedselproductie, waarbij ook aandacht aan het verdienmodel gegeven wordt.
JOIN
THE FUTURE
OF FOOD
THE FUTURE
OF FOOD
Meer projecten
Overig
Voorkomen van voedselverspilling
Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling…
Overig
Logistiek centrum voor Zeegroenten
Demonstratie van een concept ten behoeve van kwalitatief hoogwaardige verwerking en afzet van zouthoudend product, zoals zeewier. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt door…
Overig
Zeeuws Petfood
Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. Producten die niet aan de eisen voldoen…