JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Bonen in de horeca

Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators.

In opdracht van de provincie onderzoekt dit project een geschikte horeca-benadering. Dit met de achterliggende gedachte dat de consument in het restaurant verrast kan worden met duurzame en smakelijke eiwitbronnen. Om dit tot een totaalbeleving voor de consument te maken werd een servies ontworpen waarop de discussie over de eiwittransitie aangewakkerd wordt. De chefs van drie Zeeuwse restaurants hebben de gerechten ontworpen met bonen van een viertal Zeeuwse telers.

Meer informatie: Lucas Mullié, Foodcurators, lucas@foodcurators.nl

Terug naar overzicht

Meer projecten

Protein

Proteine Praat

Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker! check onze nieuwe receptenpagina!

Lees meer
Protein

De Zeeuwse Quinoa-keten

Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt met partijen…

Lees meer
Screenshot
Protein

Protein Delta Zeeland

Het bedenken van een gezamenlijke ambitie en strategie waarmee de Zeeuwse foodsector zich gaat onderscheiden op het gebied van duurzame eiwitten. In dit project met…

Lees meer