JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Veldbonen als grondstof

Veldbonen zijn veelbelovende lokale grondstoffen voor de eiwit-verwerkende industrie. De ontwikkeling van de verwerkingsketen is echter een langdurig proces.

Het Goese bedrijf Meatless ontwikkelt dit proces samen met Limagrain NL, CZAV, Herba en adviseur MFH Pulses. Meatless maakt texturaten, halffabrikaten waarmee plantaardige vlees- en vis-vervangers gemaakt kunnen worden. De geproduceerde veldbonen ondergaan een proces van veredelen, telen, pellen, malen, eiwitconcentratie en tenslotte textureren. De kwaliteit in alle stappen beïnvloedt de kwaliteit van het eindresultaat. Deze kwaliteitseigenschappen worden onderzocht.

Meer informatie: Jos Hugense, Meatless, jos@meatless.nl

Terug naar overzicht

Meer projecten

Protein

Proteine Praat

Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker! check onze nieuwe receptenpagina!

Lees meer
Protein

De Zeeuwse Quinoa-keten

Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt met partijen…

Lees meer
Screenshot
Protein

Protein Delta Zeeland

Het bedenken van een gezamenlijke ambitie en strategie waarmee de Zeeuwse foodsector zich gaat onderscheiden op het gebied van duurzame eiwitten. In dit project met…

Lees meer