JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Voorkomen van voedselverspilling

Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling voorkomen.

In dit project met looptijd 2021 – 2023 wordt door HZ UAS en andere hogescholen, samen met een consortium van overige partijen, gewerkt aan 1. Het meten van voedselverspilling, 2. Systeemanalyse van ketens, 3. Interventies en implementatie. Meer informatie: Evelot Westerink, projectleider HZ, l.e.westerink-duijzer@hz.nl

Terug naar overzicht

Meer projecten

Overig

Biodiversiteit

De afnemende biodiversiteit door menselijk handelen is één van ’s werelds grootste bedreigingen. Voor Zeeland, waar natuur, voedselproductie en recreatie hand-in-hand samengaan en van economische…

Lees meer
Overig

Logistiek centrum voor Zeegroenten

Demonstratie van een concept ten behoeve van kwalitatief hoogwaardige verwerking en afzet van zouthoudend product, zoals zeewier. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt door…

Lees meer
Overig

Zeeuws Petfood

Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. Producten die niet aan de eisen voldoen…

Lees meer