Wat is jouw recept voor meer duurzame eiwitten op tafel? Doe mee, kom er achter wat een ingewikkeld woord als de ‘eiwittransitie’ betekent, ontdek de voordelen van duurzame eiwitten, raak geïnspireerd en ga zelf thuis aan de slag met één of meerdere recepten!
In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie.
Is een interactieve installatie waarmee we tijdens de Dutch Food Week op verschillende locaties in gesprek gaan met de consument/burger/inwoner van Zeeland over dit onderwerp.
Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie?
Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk, en hoe maken we met zijn allen een omslag?
Via de installatie en het gesprek kom je erachter dat dat van iedereen verandering en een open blik vergt. Van de boer, naar de verwerker tot de consument, jij dus!
Locaties + tijdstip
Zaterdag 8 oktober
Grote Markt in Goes, 10.00-15.00 uur
Donderdag 13 oktober
HZ Middelburg, 10.00-15.00 uur
vrijdag 14 oktober
Jumbo Schot, Nieuwerkerk, 10.00-15.00 uur
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!