Kook de rijst en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180℃ .
Meng de currypasta door de rijst en spreid het uit over een met bakpapier belegde bakplaat. Bak in de oven op 180℃ ongeveer 20 minuten. Roer halverwege om.
Kruid de kip met de paprikapoeder en de koriander. Roerbak de stukjes gaar met 1 el olie.
Rasp de winterwortel, pel de avocado, snij deze in plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Kook de peultjes heel kort (max. 4 minuten), zodat ze beetgaar zijn.
Roer in een kommetje 1 el olijfolie, 1 el maply syrup of honing en de sesamzaadjes door elkaar. Maak het mengsel iets dunner met een eetlepel water.
Leg de geroosterde rijst in het midden van het bord en schik de kip en de groenten er omheen. Druppel het sesamzaadjesmengsel over de kip en de groenten.
Recept en foto: Miranda Dourleijn