JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Geroosterde rijst met diverse groenten en kip

Kook de rijst en laat het afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180℃ .

Meng de currypasta door de rijst en spreid het uit over een met bakpapier belegde bakplaat. Bak in de oven op 180℃ ongeveer 20 minuten. Roer halverwege om.

Kruid de kip met de paprikapoeder en de koriander. Roerbak de stukjes gaar met 1 el olie.

Rasp de winterwortel, pel de avocado, snij deze in plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Kook de peultjes heel kort (max. 4 minuten), zodat ze beetgaar zijn.

Roer in een kommetje 1 el olijfolie, 1 el maply syrup of honing en de sesamzaadjes door elkaar. Maak het mengsel iets dunner met een eetlepel water.

Leg de geroosterde rijst in het midden van het bord en schik de kip en de groenten er omheen. Druppel het sesamzaadjesmengsel over de kip en de groenten.

Recept en foto: Miranda Dourleijn

Ingrediënten

100 g zilvervliesrijst
20 g currypasta
150 g kip(dij)filet in blokjes
100 g peultjes
120 g winterwortel
1 avocado
citroensap
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen koriander
1 el maple syrup of honing
1 tl sesamzaadjes
1 el water

Benodigde materialen

snijplank

kookpan

oven, bakplaat, bakpapier

hapjespan of wok

Meer recepten

Energyzer – Komkommer shotje

Energyzer – komkommer shotje

Lees meer

Tortilla van Zeeuwse spelt

Met Meatless, bonen hummus, Pipo-aardappelsalade, mais en tomaten/paprika salsa

Lees meer

Aubergine met rode linzen en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 190℃. Snij de aubergine in de lengte door en snij hem kruislings in. Maak een mengsel van de tamarinde, tahin…

Lees meer