JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Indiase kidneybonenstoof met basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking met een halve eetlepel kurkuma, zodat de rijst geel wordt.

Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef.

Snipper de ui en snij de rode peper in dunne reepjes. Verhit in een pan 1 el zonnebloemolie en fruit daarin de komijn, laurier, het pepertje en het gesnipperde uitje. Voeg gember en knoflook toe. Doe nog 1el olie in de pan. Roer de garam masala poeder, korianderpoeder en de helft van de kurkuma door het mengsel. Voeg de tomatenpuree eraan toe plus een klein scheutje water. Roer alles goed door en bak enkele minuten. Voeg dan de kidneybonen toe en warm goed door. Tot slot de taugé erbij.

Recept en foto: Miranda Dourleijn

Ingrediënten

100 g basmatirijst
1 tl gemalen kurkuma/geelwortel
1 blik kidneybonen (uitlekgewicht 250 g)
1 rode ui
1 kleine rode peper
1 blikje tomatenpuree 70 g
125 g taugé
1 cm gember
1 tl knoflook
20 ml zonnebloemolie
2 tl garam masala
1 tl gemalen laurier
1 tl gemalen komijn
1 tl korianderpoeder

Benodigde materialen

snijplank

kookpan

koekenpan

 

Meer recepten

Tortilla van Zeeuwse spelt

Met Meatless, bonen hummus, Pipo-aardappelsalade, mais en tomaten/paprika salsa

Lees meer

Zwarte bonenburger met airfryer friet en rauwkost

Verwarm de oven voor op 100℃ . Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken in een zeef. Spreid ze uit over…

Lees meer

Energyzer – Komkommer shotje

Energyzer – komkommer shotje

Lees meer