JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Kipgehaktballetjes met avocadodip

Meng in een kom het kipgehakt met het beschuit, peper en zout naar smaak, tijm en dille en in kleine ringetjes gesneden bosui. Vorm er zeven balletjes van. Verwarm op middelhoog vuur 1 el zonnebloemolie en bak de balletjes rondom bruin.

Pel de avocado, verwijder de pit en prak het samen met de zuivelspread, een scheutje citroensap, peper en zout tot een smeuïg mengsel.

Kook de worteltjes beetgaar. Snij de gekookte bieten in stukjes en verwarm ze in de magnetron. Hak de pistachenootjes fijn.

Smeer wat avocadocrème op het bord en leg de balletjes erop. Leg de worteltjes en
bietjes ernaast. Strooi de pistachenootjes en wat gemalen komijn over het gerecht.

Recept en foto: Miranda Dourleijn

Ingrediënten

200g kipgehakt
1 volkoren beschuit
1 el zonnebloemolie
tijm
dille
1 bosuitje
300g gekookte rode biet
200 g worteltjes
10 g gepelde pistachenootjes
1 avocado
30 g zuivelspread light
1 g komijn
peper en zout
1 el citroensap

Benodigde materialen

kom

snijplank

kookpan

bakpan

magnetron

Meer recepten

Tortilla van Zeeuwse spelt

Met Meatless, bonen hummus, Pipo-aardappelsalade, mais en tomaten/paprika salsa

Lees meer

Zwarte bonenburger met airfryer friet en rauwkost

Verwarm de oven voor op 100℃ . Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken in een zeef. Spreid ze uit over…

Lees meer

Energyzer – Komkommer shotje

Energyzer – komkommer shotje

Lees meer