JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Pompoen traybake met kabeljauw

Zet de oven aan op 160℃.

Leg de pompoen er in z’n geheel in gedurende 5 minuten. Door het verwarmen gaat het schillen en snijden een stuk makkelijker. Schil de pompoen, haal de draderige binnenkant en de zaden eruit en snij in dunne repen. Leg de repen in een ovenschaal.

Meng in een kommetje de olie met alle specerijen. Verdeel dit mengsel met een kwastje over alle pompoenrepen.

Snij de champignons in niet te kleine stukken. Verdeel over de pompoen.

Verhoog de warmte van de oven tot 190℃. Plaats de ovenschaal in de oven en bak 25 minuten. Voeg halverwege de baktijd de in stukken gesneden ui er aan toe.

Verwarm een koekenpan en bak daarin de kabeljauw zachtjes gaar. Keer slecht eenmaal.

Dit is een vrij mager recept, zowel in kcal als in beleving. Om het wat smakelijker te maken kun je er wat krieltjes aan toevoegen en een sausje van mayonaise met sriracha of wat feta er over verkruimelen.

Recept en foto: Miranda Dourleijn

Ingrediënten

1 kleine flespompoen
175 g (kastanje)champignons
2 rode uien
200 g kabeljauw
2 el zonnebloemolie
mespunt kaneel
mespunt gemalen komijn
mespunt gemalen kardemom
mespunt gemalen kruidnagel
mespunt chilipoeder of cayennepeper
mespunt gemalen nootmuskaat
peper

Benodigde materialen

oven

ovenschaal

koekenpan

Meer recepten

Energyzer – Komkommer shotje

Energyzer – komkommer shotje

Lees meer

Tortilla van Zeeuwse spelt

Met Meatless, bonen hummus, Pipo-aardappelsalade, mais en tomaten/paprika salsa

Lees meer

Aubergine met rode linzen en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 190℃. Snij de aubergine in de lengte door en snij hem kruislings in. Maak een mengsel van de tamarinde, tahin…

Lees meer