JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Spaghetti met cannellini-tomatensaus

Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet.

Verwarm in een hapjespan de olijfolie. Fruit daarin het fijngesneden pepertje en de knoflook. Voeg de bonen toe en roer om. Doe daarna de tomatenblokjes erbij. Laat sudderen voor 5 minuten. Prak de bonen met behulp van een stamppotstamper of met een vork, zodat het geheel een stevige saus wordt. Roer de spinazie in kleine porties door de saus en laat het slinken. Snij de rucola in reepjes en roer er ook door. Voeg de balsamicoazijn toe aan de saus en eventueel nog een extra eetlepel olie om het nog iets smeuïger te maken.


Kook de spaghetti in een pan met ruim water. Laat uitlekken in een vergiet en voeg daarna toe aan de saus. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Recept en foto: Miranda Dourleijn

Ingrediënten

100 g spaghetti
1 blik cannellini bonen uitlekgewicht ± 250 g
1 blik tomatenblokjes 400 g
1 tl knoflook
1 rood pepertje
2 à 3 el olijfolie
120 g verse spinazie
20 g rucola
3 el balsamico azijn
25 g geraspte parmezaanse kaas

Benodigde materialen

snijplank

vergiet

hapjespan

kookpan

Meer recepten

Energyzer – Komkommer shotje

Energyzer – komkommer shotje

Lees meer

Tortilla van Zeeuwse spelt

Met Meatless, bonen hummus, Pipo-aardappelsalade, mais en tomaten/paprika salsa

Lees meer

Aubergine met rode linzen en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 190℃. Snij de aubergine in de lengte door en snij hem kruislings in. Maak een mengsel van de tamarinde, tahin…

Lees meer