JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Sticky chicken met bloemkool en edamame

Snij de kipfilet in blokjes en meng de maizena erdoor, zodat alle blokjes een wit laagje hebben.

Breek of snij de bloemkool in kleine roosjes.

Meng in een kommetje rijstazijn, tahin, sesamolie, chilisaus, sojasaus, honing en sambal.

Doe de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 5 minuten gaar. Haal uit de pan en hou warm. Doe vervolgens de bloemkool in de pan. Roerbak 5 minuten. Rasp de gember of snij in hele kleine stukjes en voeg toe. Doe de kip terug in de pan. Voeg de sausmix toe en roer goed om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de saus. Doe de edamame boontjes rechtstreek vanuit de vriezer erbij. Wordt de saus iets te dik voeg dan een klein scheutje water toe.

Kook in een pan met ruim water de rijstnoedels. Roer de noedels los tijdens het koken. Laat uitlekken in een vergiet.

Garneer het gerecht met in grove stukken gesneden bosui.

Recept en foto: Miranda Dourleijn

Ingrediënten

1/2 bloemkool
75 g edamame boontjes (diepvries)
1 bosui
200 g kipfilet
10 g maizena
2 el zonnebloemolie
100 g rijstnoedels
2 cm verse gember
2 el rijstazijn
1 el tahin
2 el sesamolie
2 el chilisaus
5 el sojasaus
1 el honing
1 tl sambal oelek

Benodigde materialen

snijplank

hapjespan of wok

kookpan

vergiet

Meer recepten

Energyzer – Komkommer shotje

Energyzer – komkommer shotje

Lees meer

Tortilla van Zeeuwse spelt

Met Meatless, bonen hummus, Pipo-aardappelsalade, mais en tomaten/paprika salsa

Lees meer

Aubergine met rode linzen en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 190℃. Snij de aubergine in de lengte door en snij hem kruislings in. Maak een mengsel van de tamarinde, tahin…

Lees meer