Snij de kipfilet in blokjes en meng de maizena erdoor, zodat alle blokjes een wit laagje hebben.
Breek of snij de bloemkool in kleine roosjes.
Meng in een kommetje rijstazijn, tahin, sesamolie, chilisaus, sojasaus, honing en sambal.
Doe de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 5 minuten gaar. Haal uit de pan en hou warm. Doe vervolgens de bloemkool in de pan. Roerbak 5 minuten. Rasp de gember of snij in hele kleine stukjes en voeg toe. Doe de kip terug in de pan. Voeg de sausmix toe en roer goed om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de saus. Doe de edamame boontjes rechtstreek vanuit de vriezer erbij. Wordt de saus iets te dik voeg dan een klein scheutje water toe.
Kook in een pan met ruim water de rijstnoedels. Roer de noedels los tijdens het koken. Laat uitlekken in een vergiet.
Garneer het gerecht met in grove stukken gesneden bosui.
Recept en foto: Miranda Dourleijn