Inspiratiebijeenkomst CSRD - FoodDelta Zeeland

Inspiratiebijeenkomst CSRD

Datum 18 maart 2024

De Europese wetgeving op het gebied van duurzaamheidsverslaglegging heeft een grote impact op ondernemers in de foodsector. Wat betekent dit voor uw onderneming en hoe pak je dit aan? Binnen ons netwerk FoodDelta Zeeland willen we hier het komende jaar aandacht aan geven en samen de weg voorwaarts ontdekken. We starten deze weg met een inspiratiemiddag en workshop op 18 maart 2024.

Programma:

12:00 – 13:00 uur Inlooplunch

13:00 – 16:30 uur Lezingen en workshop

Vincent Wanders legt het wat en waarom uit van deze ontwikkeling en gaat met u aan de slag over een mogelijke aanpak voor uw onderneming, inclusief de subsidiemogelijkheden.

Wendel van Maldegem deelt haar ervaringen als AH-leverancier en geeft zo een aanvulling uit de praktijk.

16:30 – 17:00 uur Napraten

Sprekers:

Vincent Wanders RA, Specialist ESG/CSRD

Als oud-CFO bij AVR en Rekos heeft Vincent al 20 jaar met milieu en duurzaamheid in de praktijk te maken. Maar hij doceert sinds 1990 ook Financial auditing en Governance Risk en Compliance voor verschillende universiteiten (UvA, VU, Nyenrode) en instellingen (NBA-opleidingen, Alex van Groningen, Ebbinge).

Bij  NBA opleidingen doceert hij de cursussen ESG. Door zijn commissiewerkzaamheden binnen VNONCW/ MKB-NL, de EFRAG en het NBA blijft hij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen ESG en Accounttech.

Wendel van Maldegem, Marketing & Communicatiemanager bij Vogelaar Vredehof

Vogelaar Vredehof is Strategisch Partner van Albert Heijn en valt onder de richtlijn voor CSRD rapportage (2025).

Wendel van Maldegem is al lang vanuit intrinsieke motivatie betrokken bij de verduurzaming, in 2023 heeft zij zich omgeschoold tot Msc Circulaire Economie. Zij is deelnemer in de internationale AH leveranciersklankbordgroep verduurzaming, deelnemer AH community duurzaamheid en was voorzitter van de klankbordgroep boomgaardfruit bij de totstandkoming van het Albert Heijn beter voor Natuur & Boerprogramma.

Datum en locatie:

18 maart 2024, PZEM-zaal Dockwize, Edisonweg 41B, Vlissingen

 

Aanmelden uiterlijk 11 maart door een email te sturen naar k.witkam@fooddeltazeeland.nl

 

 

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht