Wilt u met uw bedrijf de Duitse markt betreden? Of inspiratie over relevante evenementen en ervaringen met plantaardige vlees-, vis- en zuivelalternatieven in Duitsland?
Zo ja, registreer dan hier voor de gratis workshop op 8 maart van 14.30 -17.00 uur in Arnhem. Dit wordt georganiseerd door The Protein Community- onderdeel van Foodvalley- en OostNL
Duitsland heeft met 82 miljoen inwoners vijf keer zoveel consumenten als Nederland. Bovendien groeit de consumptie van plantaardige alternatieven in een recordtempo; met meer dan € 800 miljoen per jaar. Duitsland is verreweg de grootste markt in Europa voor plantaardige vlees-, vis- en zuivelalternatieven en een belangrijke katalysator voor productontwikkeling en afzet in de eiwittransitie. Daarom lanceren TPC & OostNL /GO4EXPORT een programma om uw bedrijf succesvol te betreden en te laten groeien in de Duitse plantaardige eiwitmarkt.
Welke consumententrends zijn er? Welke Duitse eiwitclusters zijn er en hoe kunnen Nederlandse bedrijven hun nieuwe eiwitproducten het beste positioneren? De antwoorden (en meer!) krijg je tijdens deze workshop. Er is ook ruimte om uw vragen te stellen
14.00 – 14.30 uur: Inloop
14.30 – 17.00 uur: Verschillende interactieve sessies over de volgende onderwerpen:
*De Duitse Eiwittransitie, in vergelijking met de Eiwittransitie in Nederland.
Jack Vera – Landbouwadviseur bij de ambassade van Nederland in Duitsland.
*Verkoopkanalen; inzicht in structuur Duitse retail & foodservice.
Jochem Wolthuis – Duitsland agri-food expert.
*Onderzoek en ontwikkeling van plantaardige eiwitinnovaties.
Prof. Dr. Guido Ritter & Fred van de Velde – Expertisegroepleider bij NIZO
*Ervaring uit de eerste hand op de Duitse markt
*Preview van de rest van het Duitse programma in 2023
17.00 – 18.00: Netwerken met borrel & bites
>> registreer hier voor de gratis workshop op 8 maart
This event is organised in collaboration with Oost NL /GO4EXPORT
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!