Workshop over kansen in de Duitse plantaardige eiwitmarkt - FoodDelta Zeeland

Datum 8 maart 2023

    

Workshop over kansen in de Duitse plantaardige eiwitmarkt.

Wilt u met uw bedrijf de Duitse markt betreden? Of inspiratie over relevante evenementen en ervaringen met plantaardige vlees-, vis- en zuivelalternatieven in Duitsland?

Zo ja, registreer dan hier voor de gratis workshop op 8 maart van 14.30 -17.00 uur in Arnhem. Dit wordt georganiseerd door The Protein Community- onderdeel van Foodvalley- en OostNL

Duitsland heeft met 82 miljoen inwoners vijf keer zoveel consumenten als Nederland. Bovendien groeit de consumptie van plantaardige alternatieven in een recordtempo; met meer dan € 800 miljoen per jaar. Duitsland is verreweg de grootste markt in Europa voor plantaardige vlees-, vis- en zuivelalternatieven en een belangrijke katalysator voor productontwikkeling en afzet in de eiwittransitie. Daarom lanceren TPC & OostNL /GO4EXPORT een programma om uw bedrijf succesvol te betreden en te laten groeien in de Duitse plantaardige eiwitmarkt. 

Welke consumententrends zijn er? Welke Duitse eiwitclusters zijn er en hoe kunnen Nederlandse bedrijven hun nieuwe eiwitproducten het beste positioneren? De antwoorden (en meer!) krijg je tijdens deze workshop. Er is ook ruimte om uw vragen te stellen

Programma

14.00 – 14.30 uur: Inloop

14.30 – 17.00 uur: Verschillende interactieve sessies over de volgende onderwerpen:

*De Duitse Eiwittransitie, in vergelijking met de Eiwittransitie in Nederland.

Jack Vera – Landbouwadviseur bij de ambassade van Nederland in Duitsland.

*Verkoopkanalen; inzicht in structuur Duitse retail & foodservice.

Jochem Wolthuis – Duitsland agri-food expert.

*Onderzoek en ontwikkeling van plantaardige eiwitinnovaties.

Prof. Dr. Guido Ritter & Fred van de Velde – Expertisegroepleider bij NIZO

*Ervaring uit de eerste hand op de Duitse markt

*Preview van de rest van het Duitse programma in 2023

17.00 – 18.00: Netwerken met borrel & bites

 

>> registreer hier voor de gratis workshop op 8 maart

 

   

This event is organised in collaboration with Oost NL /GO4EXPORT 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht