Zeeuwse Foodsafari bij Delta Big BV - FoodDelta Zeeland

Datum 10 oktober 2022

KOM MAANDAG 10 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ DELTA BIG BV.  Neem een kijkje in de stallen bij Delta Big. Zij laten u graag iets zien en vertellen over het houden van varkens en alles wat daar bij komt kijken.
Voor velen zal ook de technieken die gebruikt worden verbazing opleveren, zo is de laatste nieuwe stal volledig energieneutraal wat de verwarming betreft en het is bij de varkens altijd minimaal 20 graden C. Ook de meet- en regeltechniek voor ventilatie en voer verstrekking is volledig computer gestuurd. Het voer voor de varkens is ook iets waar hele interessante zaken bij komen kijken.

  

Locatie: Herenweg 4 te Aagtekerke

Datum + tijdstip: maandag 10 oktober, 13.30 uur

Aanmelden: stuur een email naar acvandam@gmail.com

Uiterste aanmelddatum: 7 oktober 2022

Max.aantal deelnemers: 10 personen

 

      

 

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht