Zeeuwse Foodsafari bij Melkveebedrijf Vermue - FoodDelta Zeeland

Datum 12 oktober 2022

KOM WOENDSDAG 12 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ MELKVEEBEDRIJF VERMUE. Maak kennis met ons innovatieve melkveebedrijf! Wij geen deze middag een rondleiding langs onze dieren van klein tot groot, waarbij vele technieken worden gebruikt om zo de innovaties, waar zoveel over wordt gesproken te tonen. Dit gaat om onze manier van melken, onze huisvesting en onze verwerking van mest maar ook over het voer wat we onze dieren voorschotelen.
Verder halen wij burgers naar onze boerderij voor onze melktap, zodat burgers gelijk bij de boer producten kunnen halen, korte kringloop.

  

Locatie: Essedijkje 2 te Kapelle

Datum + tijdstip: woendsdag 12 oktober, 13.30 uur

Aanmelden: stuur een email naar vermueeja@gmail.com

Uiterste aanmelddatum: 8 oktober 2022

Max.aantal deelnemers: 15 personen

 

    

 

 

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht